Казни за 261 „брз возач“

Министерството за внатрешни работи вчера од 18.00 до 00.00 часот на територија на државата, со посебно опремен радар за снимање во ноќни услови, санкционираше 261 возач поради движење со брзина поголема од дозволената.

Од нив, 15 возачи управувале со возилата со брзина над 50 километри на час повеќе од дозволеното. При тоа, 170 возачи ја пречекориле брзината во населено место, а 91 надвор од населено место.

„Засилените акциски контроли продолжуваат и во наредните денови. Апелираме до сите учесници во сообраќајот да ги почитуваат сообраќајните правила и прописи и заеднички да придонесеме за побезбедни патишта“, се наведува во соопштението на МВР. 

Нов фронт за работа на градежните фирми на веќе изградените згради (и куќи) треба да биде топлинската изолација.

повеќе

Во Македонија не постои никаква забрана за конверзиона терапија, а лиценцираните психолози што може да се јават како спроведувачи или наведувачи на ваква „терапија“, за жал, не сносат никакви последици.

повеќе

Доколку чувствуваме дека нашиот труд ќе биде награден со успех, ќе ѝ приоѓаме на околината со апетит, доверба и храброст.

повеќе