Поради непочитување на здравствените мерки

Казнети 490 граѓани кои не носеле маска

Во последните 24 часа полицијата им изрече парични казни на 490 граѓани кои не носеле маска или немале друг вид прекривка преку устата и носот. Бројката говори за број на казнети што е нешто над просекот во изминатите десетина дена.

МВР соопшт дека во изминатото деноноќие се казнети 490 лица кои не носеле заштита на лицето како превентива од ширење на коронавирусот. Полицијата апелира да се почитуваат владините мерки за заштита од заразната болест,

Да бидеме реални: регионот на многу начини сè уште е претежно (погрешно) разбран и (погрешно) третиран и меѓународно се нарекува „бурето барут на Европа“.

повеќе

Јане бил свесен дека деновите му се одброени и отворено говорел за тоа. Знаел дека многумина имаат причина да го ликвидираат, дека им пречи во остварувањето на нивните „повисоки цели“.

повеќе

Во македонскиот интернет простор постојано се појавуваат и гаснат портали, со што засекогаш исчезнуваат и објавените содржини.

повеќе