Во Скопје казнети 72 возачи за брзо возење, 20 пијани возеле

На територија на Скопје вчера за време на сообраќајните контроли изречени се вкупно 163 казни, меѓу кои за возење повеќе од дозволената брзина 72 санкции, девет мерки за возење без возачка дозвола, 20 санкции за возење под дејство на алкохол.

Изречени се и четири мерки за користење мобилен телефон, шест санкции за нерегистрирани возила, четири мерки за минување на црвено светло, шест санкции за некористење сигурносен појас, информира МВР и предупредува дека ќе се продолжи со секодјенвните засилени акциски контроли.

Предложеното законско решение се фокусира на аудиовизуелниот/радиодифузниот сектор, игнорирајќи ги последниве две децении на развој на дигиталниот домен и на интернет, со сите негови позитивни и негативни страни.

повеќе

Според последното истражување на организацијата ПИНА, базирано врз анкети направени со 103 новинарки, 24,1% од новинарките добиле закани за физичко насилство, а 19,5% и закани по животот.

повеќе