Сообраќајна контрола во Скопје

Казнети 12 лица кои возеле без возачка дозвола

За време на сообраќајните контроли во Скопје, покрај за брзо возење, што вообичаено се и најбројни од изречените казни, полицијата казни и пет возачи кои не пропуштиле пешаци на пешачки премин, како и 12 лица кои возеле без возачка дозвола.

„На територија на град Скопје изречени се вкупно 108 мерки, меѓу кои за возење без возачка дозвола 12 санкции, осум мерки за непочитување на првенство на минување, пет санкции за недавање првенство на минување на пешаци. Изречени се и осум мерки за користење мобилен телефон, три санкции за нерегистрирани возила, девет мерки за минување на затворен сигнал (црвено светло), три санкции за возење под дејство на алкохол, шест мерки за некористење сигурносен појас“, информира МВР и предупредува дека и во наредниот период продолжува со засилените акциски контроли во сообраќајот.

Најавите на американската администрација за бескомпромисна  борба против овие корумпирани,  неспособни  и криминални структури на сите нивоа на државата за македонските граѓани се единствено светло во тунелот.

повеќе

Концептот на даночната реформа, кој го претставивме минатата недела на заедничка прес конференција со премиерот е дел од поголем процес за креирање на оптимален даночен систем кој ќе биде праведен и ќе го поддржи економскиот раст.

повеќе

Ракот на корупцијата и понатаму е ендемичен, а актуелната власт сè повеќе потпаѓа под лошите навики на претходниот режим на Никола Груевски.

повеќе