Казнети 114 возачи кои брзале низ населено место

За време на вчерашните радарски контроли сообраќајната полиција казни 310 возачи кои ја пречекориле дозволената брзина на возење. Од нив 114 возеле брзо низ населени места, а останатите на отворен пат.

Од казнетите возачи 17 се возеле со брзина над 50 километри на час повеќе од дозволеното, а едно возило се движело со дури над 70 километри на час повеќе од дозволената брзина. 

Засилените акциски контроли продолжуваат и во наредните денови, предупредуваат од МВР.

Одлучната изборна победа на италијанската десница овозможува нејзиниот лидер да биде првата жена премиер во Италија и прва која тврди дека недвосмислено има постфашистичко потекло.

повеќе

Нов фронт за работа на градежните фирми на веќе изградените згради (и куќи) треба да биде топлинската изолација.

повеќе

Во Македонија не постои никаква забрана за конверзиона терапија, а лиценцираните психолози што може да се јават како спроведувачи или наведувачи на ваква „терапија“, за жал, не сносат никакви последици.

повеќе