Изгоре „ауди“ во Скопје

Вчера околу 23.30 часот во СВР Скопје било пријавено дека на улица Јуриј Гагарин настанал пожар во патничко возило „ауди“, сопственост на С.С.(41).

Полицијата извршила  увид.

Нашето законодавство дава поголема важност на едно парче хартија отколку на вистинската состојба на терен.

повеќе

Еве што знаат мнозинството Македонци и Бугари родени до 1980 година.

повеќе

И Софија ќе треба да не го запре македонското евро-интегрирање на самиот почеток – и Скопје ќе треба да ја декомунистицира и дејугословенизира својата елита, економија, политика, наратива и медиуми.

повеќе