Инцидент меѓу две семејства кај старата градска болница во Скопје, интервенирала и полицијата

Во близина на болницата за хируршки болести „Св. Наум Охридски“, поранешна градска болница, во Скопје вечерва дошло до нарушување на јавниот ред и мир од страна на членови на семејства при претходно случена сообраќајна незгода во која според првичните сознанија било удрено дете, информираат од МВР.

Двете семејства прво вербално, а потоа и физички се пресметале по што интервенирала полицијата.

Екипи на Министерството се излезени на увид на лице место со цел утврдување детали за настанот.

Практичната имплементација на владината стратегија „едно општество за сите“, која на хартија има добри намери, е засенета од неуспешната борба против корупцијата и организираниот криминал.

повеќе

Веќе четврта деценија штом општеството се фокусира на македонско-бугарските или македонско-албанските односи, на улиците излегуваат навивачките групи со навредливиот репертоар. Спонтано? Ајде, Ве молам.

повеќе

Нивото на Советот на Центар никако да порасне и да ги покаже демократските капацитети и зрелоста очекувани од граѓаните.

повеќе