Во скопскиот регион

Голема полициска акција на апсење на наркодилери, запленета дрога

На повеќе локации во скопскиот регион, од Арачиново па до Нерези и до Радуша се одвива голема полициска акција. Според информациите од теренот, запленето е поголемо количество дрога, а во тек е апсење на водачи на нарко - групи.

Во голема полициска акција која почнала утрово и е во тек на повеќе локации во Скопско, меѓу кои, Арачиново, Нерези, Радуша и други, запленети се кокаин и марихуана, а се апсат и наркодилери организирани во криминални групи, потврдуваат од МВР, но повеќе детали за акцијата најавуваат по завршувањето.

Според неофицијални информации, МВР има информации за локации, магацини и разни работилници каде се врши преработка и трговија со кокаин и марихуана. Претрес се врши во повеќе објекти, а според индициите кои ги има полицијата, станува збор и за групи кои дрогата ја продаваат на меѓународниот нарко - пазар.

Со францускиот предлог на патот кон ЕУ македонскиот народ ќе ја изгуби историската тапија врз сопствената свест и наследство.

повеќе

Ако пак се натури овој бесмислен консензус на Франција, кој ги признава сите емоции на Бугарија, тогаш оваа неспособна власт ќе не одведе подлабоко од сегашниот амбис.

повеќе

Во новите предлози се направени само формални, но не и суштествени промени, во однос на претходниот предлог (кој Владата го нема објавено).

повеќе