Тешка сообраќајка

Еден загинат вечерва на излез од Охрид

Едно лице го загубило животот во тешката сообраќајна несреќа што вечерва се случила на излезот од Охрид на магистралниот пат кон Битола. Во тек е увид, а повеќе детали СВР Охрид најави за утре.

Според првичните информации, повозрасно лице бил прегазено од возило „Ауди“ со охридски регистарски таблички на коловозот кај село Лескоец, што се наоѓа на самиот излез од Охрид кон Ресен и Битола.

 

Земјите треба да бараат начини за градење мостови и унапредување на билатералните економски врски, а не да гледаат во минатото и да му наметнуваат на македонскиот народ поинаков идентитет или историски наратив.

повеќе

Tочната искористеност и капацитет на водните ресурси во државата e невозможно прецизно да се пресмета заради недостиг на континуирани хидролошки мерења и мониторинг на квалитетот на водите.

повеќе

Нам бизнисмените не ни требаат ниту уставни преамбули ниту некакви параграфи за да ги почитуваме Република Бугарија и нејзините граѓани. Ние некого почитуваме доколку прави профит, плаќа даноци и доколку е општествено одговорен.

повеќе