Две лица загинаа од пад на кран во Кавадарци

Две лица починаа при пад на кран во Кавадарци, потврди Министерството за внатрешни работи. На местото на несреќата се присутни јавен обвинител, увидна екипа и трудова инспекција.

За МИА е потврдено дека  несреќата се случила на локација каде се гради зграда. Смртта на двете лица е констатирана од страна на екипа на Брза помош.

Повеќе информации се очекуваат во текот на денот.

Минатата недела во јавноста се актуелизираше дискусијата за концептот на даночната реформа.

повеќе

Војната во Украина ја разоткри вистината за Русија, но и вистината за Европа. 

повеќе

Несанкционирањето на овој говор доведува до повторување, ширење и злоупотреба на овие аномалии како еден вид „нормализиран“ начин во политичката борба против поединци и групи со различни мислења.

повеќе