Контрола на МВР

Две кривични пријави поради превоз на ученици без лиценца, седум автобуси неисправни

Во акциска контрола на МВР на возила со кои се врши јавен превоз на ученици, поднесени се две кривични пријави заради превоз без добиена лиценца, а при технички преглед констатирано е дека седум автобуси биле неисправни. Деца се возеле и без возачка дозвола.

МВР информира дека вчера била спроведена контрола на возила што вршат јавен превоз на ученици, за зголемување на безбедноста на учениците од дома до училиште и од училиште кон дома.

„При контролата констатирани се две кривични дела за возење без лиценца по член 284 – а од Кривичен законик и 79 сообраќајни прекршоци. Од нив девет за возење без возачка дозвола, пет за возење со брзина поголема од дозволената.
Изречени се седум мерки за технички неисправни возила, три мерки за неносење сигурносен појас“, информира МВР.

Им благодарам на Русите како креатори, но посебно на бугарските послушни  извршители за пропагандата што ја водат против Македонија. Што направија?

повеќе

Деновиве адвокатот Тортевски во дебатна емисија рече дека немаме критична маса за држава. Не знам дали е така, но изгледа немаме критична маса за сериозни дебати и дијалози во општеството. 

повеќе

Светска банка проценува дека за секој долар инвестиран во здравството, државата има бенефит од 4 долари во смисла на зголемена економска продуктивност.

повеќе