Двајца британски државјани фатени со негативни ПЦР тестови на скопскиот аеродром

Вчера на граничниот премин „Меѓународен аеродром Скопје“, поради приложени фалсификувани негативни ПЦР тестови, од слобода биле лишени В.Б. (37) и Д.Х. (12), двајцата од Велика Британија.

Тие биле предадени на инспектори од Одделот за прекуграничен криминал, миграции, странци и реадмисија Скопје за понатамошна постапка.

Јане бил свесен дека деновите му се одброени и отворено говорел за тоа. Знаел дека многумина имаат причина да го ликвидираат, дека им пречи во остварувањето на нивните „повисоки цели“.

повеќе

Во македонскиот интернет простор постојано се појавуваат и гаснат портали, со што засекогаш исчезнуваат и објавените содржини.

повеќе

Пред неколку недели се наврши една година од почетокот на пандемијата. Ковид-19 ги разоткри системските проблеми во здравствениот систем и другите институционални гранки на Косово.

повеќе