Јавно обвинителство

Делчевското обвинителство истражува случај на можен изборен поткуп

Основното јавно обвинителство Делчево постапува по примено известување дека вчера, во штаб на една политичка партија во Македонска Каменица, кандитат за советник му дал 1.000 денари на лице со избирачко право за да гласа за таа политичка партија.

Во соопштението се вели дека јавен обвинител дал насоки и дека се преземаат дејствија за прибирање докази и податоци поврзани со пријавениот случај.

Вчера МВР преку соопштение извести дека случајот го пријави 19-годишно машко лице од селото Цера кај Македонска Каменица и дека пријавеното дело е казниво според Кривичниот законик по чл.162 ст.ав.

„Според пријавата, тој, непосредно пред пријавувањето, бил повикан во штаб на политичка партија во Македонска Каменица, каде од страна на В.В. од М.Каменица му биле дадени 1.000 денари за да гласа за кандидатот за градоначалник од таа политичка партија“, пишува во соопштението на МВР.

Економската криза е лоша во сите сфери на живеењето, но од неа можеме и да научиме по нешто.

повеќе

Во саботата во јавноста го претставивме предлог-ребалансот на Буџетот за 2022 година, откако истиот беше усвоен од страна на Владата.

повеќе

Наспроти сесловенскиот и општоевропскиот карактер на нивната дејност, Кирил и Методиј станале објект на присвојувања уште од средниот век.

повеќе