Бомба најдена во село Очипла

Во Полициската станица Делчево, вчера во 09:15 часот, К.П.(68) од Делчево пријавил дека во неговата нива на место викано „Мишевска маала", атар на село Очипла, делчевско, пронашол неексплодирана експлозивна направа. 

Пиротехничар од Дирекцијата за заштита и спасување безбедно ја подигнал експлозивната направа и констатирал дека се работи за артилериска граната од Првата светска војна. Увид извршила екипа од ОВР Делчево.

Трагично е што воопшто треба да се бориме за зачувување на институција која отсекогаш била стожер на културниот живот во Македонија.

повеќе

Македонија нема рециклирачки капацитет за пластичната амбалажа, а со увозот на ѓубре како гориво во индустријата, станува и неофицијална депонија на ЕУ.

повеќе

Влијанието на корупцијата врз економијата е значајно. Корупцијата може да доведе до неефикасност и погрешна распределба на ресурсите, да ги обесхрабри странските инвестиции и да ја поткопа конкурентноста на фирмите.

повеќе