44 возачи биле пијани, утврди сообраќајната полиција во Скопје

За време на сообраќајните контроли во Скопје вчера биле казнети 249 возачи, од кои 60 за возење повеќе од дозволената брзина, а 44 за возење под дејство на алкохол. Дури 31 возач немал возачка дозвола.

МВР соопшти дека се изречени и осум казни за користење мобилен телефон, пет за минување на црвено светло, осум за нерегистрирани возила, три санкции за прекршоци што ги прават возачите на мотоцикл, осум мерки за возач почетник...

„Засилените акциски контроли продолжуваат и во наредните денови, апелираме до граѓаните да ги почитуваме сообраќајните правила и прописи“, порачуваат од МВР.

Предложеното законско решение се фокусира на аудиовизуелниот/радиодифузниот сектор, игнорирајќи ги последниве две децении на развој на дигиталниот домен и на интернет, со сите негови позитивни и негативни страни.

повеќе

Според последното истражување на организацијата ПИНА, базирано врз анкети направени со 103 новинарки, 24,1% од новинарките добиле закани за физичко насилство, а 19,5% и закани по животот.

повеќе