30 пијани возачи исклучени од сообраќај во Скопје

Во текот на измината ноќ, во периодот од 23 часот синоќа, до 5 часот утрово, сообраќајната полиција во Скопје регистрира 30 возачи кои возеле под дејство на алкохол.

На сите возачи им се изречени казни и тие веднаш биле исклучени од сообраќај.

За време на контролата биле санкционирани и 26 останати прекршоци, информира МВР.

Одлучната изборна победа на италијанската десница овозможува нејзиниот лидер да биде првата жена премиер во Италија и прва која тврди дека недвосмислено има постфашистичко потекло.

повеќе

Нов фронт за работа на градежните фирми на веќе изградените згради (и куќи) треба да биде топлинската изолација.

повеќе

Во Македонија не постои никаква забрана за конверзиона терапија, а лиценцираните психолози што може да се јават како спроведувачи или наведувачи на ваква „терапија“, за жал, не сносат никакви последици.

повеќе