200 килограми марихуана запленети во голема полициска акција во Скопје

Околу 200 килограми марихуана се запленети во голема полициска акција што се спроведува денеска во Скопје. Во акцијата се приведени и повеќе лица, потврдуваат од МВР.

кцијата, според МВР, сѐ уште трае, а повеќе детали најавуваат за утре. 

Колку и да сакаме Украинците да добијат целосна правда, на ерата на славни војни, несомнени победи и чисти порази ѝ дојде крајот. 

повеќе

Македонскиот народ мора да ја заштити автокефалноста на својата Македонска православна црква - Охридска архиепископија, како еден од носечките елементи на неговиот идентитет, од сите загрозувања од Фанар, од СПЦ и другите меѓународни црковни и други чинители. Време е за нов Македонски црковно-народен собир, како во 1945 година.

повеќе

Сите политичари и безмалку сите новинари во Македонија, се со став дека нема или поточно не е можен план Б во преговарањето за влез во ЕУ со Бугарија.

повеќе