Сообраќајна „дрегер“ контрола

17 пијани возачи „фатени“ во Тетово, 15 во Струмица, 11 во Битола...

Во текот на ноќта, во временскиот период од 22 до 4 часот, сообраќајната полиција организираше акција за тестирање на возачи со „дрегер“, уред за откривање на присуство на алкохол. Кај вкупно 123 возачи низ земјава е утврдено дека возеле во алкохолизирана состојба - 17 возачи во Тетово возеле под дејство на алкохол, 15 на територијата на СВР Стрмица, 11 во Битола. Во Скопје во истиот временски период беа „фатени“ 23 возачи, информира МВР во новото соопштение.

МВР информира дека возачите се исклучени од сообраќајот и дека им се изречени санкции според Законот за сообраќајни прекршоци.

Воедно, МВР информира дека за време на сообраќајните контроли казнувани се возачи и за други прекршоци.

Македонскиот народ мора да ја заштити автокефалноста на својата Македонска православна црква - Охридска архиепископија, како еден од носечките елементи на неговиот идентитет, од сите загрозувања од Фанар, од СПЦ и другите меѓународни црковни и други чинители. Време е за нов Македонски црковно-народен собир, како во 1945 година.

повеќе

Сите политичари и безмалку сите новинари во Македонија, се со став дека нема или поточно не е можен план Б во преговарањето за влез во ЕУ со Бугарија.

повеќе

(Насловот е на турски со причина, во превод, „писмо или револвер“.)

повеќе