127 возачи казнети за брзо возење во населени места

Сообраќајната полиција за време на вчерашните радарски контроли казни 261 возач за брзо возење. Од нив 127 возачи возеле брзо по улиците во населени места.

Од казнетите возачи, 16 возила се движеле со брзина од над 50 километри на час повеќе од дозволената, а две возила се движеле со повеќе од 70 километри на час над озволената брзина, соопшти МВР и предупреди дека ќе продолжи со секојдневни радарски контроли како во населените места, така и на отворен пат.

Одлучната изборна победа на италијанската десница овозможува нејзиниот лидер да биде првата жена премиер во Италија и прва која тврди дека недвосмислено има постфашистичко потекло.

повеќе

Нов фронт за работа на градежните фирми на веќе изградените згради (и куќи) треба да биде топлинската изолација.

повеќе

Во Македонија не постои никаква забрана за конверзиона терапија, а лиценцираните психолози што може да се јават како спроведувачи или наведувачи на ваква „терапија“, за жал, не сносат никакви последици.

повеќе