Викендашки автомобилски настан под отворено небо

Трк на Авто плус стрит шоу 2021 на паркингот на СЦ Борис Трајковски (ФОТОГАЛЕРИЈА)

Во отсуство на вистински автомобилски настани во Македонија, а богами и на саем, Стрит шоу на колегите од Авто плус втора година по ред е шанса за промоција на нови автомобили, мотоцикли, нови технологии и разно разни додатоци.

 

Затоа трк на паркингот на СЦ Борис Трајковски да ги ѕирнете/допрете/почувствувате најновите модели на македонскиот пазар (порше макан, шкода кодијак, ауди А3, дачија дастер, рено меган конквест, хјундаи и30...), да истерате мал излет со скара и пиво и дружење со сродни души.

Првичната реакција на голем број држави кога се појави новата варијанта на ковид-19 вирусот за забрана на патувањето од Јужна Африка и од соседните држави, иако истиот веќе се има проширено, е очајна мерка. Всушност, државите можеби се и подобро подготвени отколку што мислат за што и да следи.

повеќе

Со неколку геополитички шаховски потези, Кина докажа дека не секогаш оружјето и војните се единствениот начин за глобална доминација.

повеќе

Македонија може да ги задоволи потребите од електрична енергија ако на површина од 160 км2 постави соларни панели, а инвестицијата за тоа е 2,4 милијарди евра.

повеќе