Репутација што мора да се зачува

Погледнете како Волво ја тестира безбедноста на новиот ХЦ60 (ВИДЕО)

Кога станува збор за безбедноста, Волво има беспрекорна репутација за чување, причина поради која новиот модел ХЦ60 (Volvo XC60) мора да ја добие највисоката оценка од Јуро енкап (Euro NCAP).

Меѓутоа, пред да стигне во рацете на европските експерти за безбедност, Швеѓаните се уверија дека нивниот најнов кросовер се однесува како што треба, а за да ги докажат тврдењата, објавија неколку видеа од неколку интерни тестирања.

Во првото се гледа како следната генерација на ХЦ60 удира во ѕид со предниот дел при брзина од 55 км/ч, додека втората снимка покажува нецелосно челно удирање во пречка при брзина од 65 км/ч, што исто така не претставува поголем проблем за возилото.

Бидејќи кај кросоверите е поголем ризикот од превртување, Волво покажува како новиот модел се однесува во такви сценарио, при што еден од прототипите го покажува својот „стомак“, додека во последното видео се зборува за безбедносната филозофија на марката.

Помина 22 јуни во уште едно потсетување, дека пред 16 години во 4,30 часот почна битката за Арачиново во која загинаа тројца припадници на македонските полициски сили.

повеќе

И во Турција, како и во Иран и Романија народот постојано ќе го поставува истото прашање: дали средствата потрошени за глорификација на власта можеа да бидат употребени за искоренување на сиромаштијата.

повеќе

Дали Борисов ќе го негира својот претходник, поранешниот премиер, генерал Рачо Петров и ќе продолжи да инсистира на заедничка историја која официјална Бугарија упорно настојува да ни ја подметне.

повеќе