По повеќе од 40 години

Лада го најави првиот целосен редизајн на славниот теренец нива (ВИДЕО)

Наследникот на прославениот руски теренец стигнува во 2024 година.

Рено има големи планови за Лада, кои вклучуваат четири сосема нови модели до 2025 година.

Меѓу нив е и наследникот на легендарната нива, теренецот кој со помали или поголеми надградби се произведува повеќе од четири децении – со речиси непроменет надворешен дизајн.

Ако може да се оцени од дизајнерската скица, наследникот ќе биде визуелно помодерен, но ќе задржи одредени дизајнерски елементи на оригиналната нива.

Сепак, станува збор за дизајнерски цртеж со претерани детали, како огромните тркала. Но, лесно е да се забележи дека позицијата на предните трепкачи, позицијата на фаровите во рамката на предната решетка и аглестиот облик на каросеријата се омаж на дизајнот на оригиналната лада нива.

За разлика од актуелната верзија, новиот модел ќе има 4 врати во основната изведба.

Реакцијата на семејството и блиските во однос на пандемијата е пресуден фактор кој влијае на емотивната состојба, размислувањата и однесувањето на младите.

повеќе

Можеби по нас ќе дојдат некои нови клинци што прегрнати ќе го слушаат мртвиот Џоле и ќе го разберат подобро отколку што го разбравме ние на кои со години жив на глуви уши ни пееше за љубовта.

повеќе

За државата Македонија, Македонците се посебен народ со повеќевековна традиција, кои зборуваат, творат, се радуваат и тагуваат на македонски јазик, веќе со векови, во и надвор од територијата на нашата држава.

повеќе