Ферари ГТЦ4 лусо Т

Кими Раиконен ќе ви покаже како се вози ферари (ФОТО+ВИДЕО)

Со претставувањето на новите 812 суперфаст (812 Superfast) и прекрасниот лаферари аперта (LaFerrari Aperta), ГТЦ4 лусо Т (GTC4Lusso T) некако падна во заборав во последните месеци.

 

Меѓутоа, ова е идејата на Ферари за секојдневен автомобил па му беше потребен паметен начин за повторно исфрлање на површина, па Италијанците побараа помош од Кими Раиконен и му дозволија да го ослободи V8 турбо ѕверот на пат полн со свиоци.

37-годишниот возач на Формула 1 веќе зборуваше за „возбудата да се вози V8 турбо се четири седишта“, па седнувањето зад воланот на прекрасниот гранд турер е само јаготката на шлагот.

„Кога ќе седнам во ГТ автомобил, сакам да ги доживеам специјалните моменти, оние што го прават уникатен и по кои се разликува од другите. Кога станува збор за модел на Ферари, тие секогаш успеваат да ме воодушеват и возбудат“, изјави Кими. „Ме потсети на моите спортски денови во релито. ГТЦ4 лусо Т забрзува моќно од свиоците, врти многу добро и ја држи линија со апсолутна прецизност“.

Доколку и се избере влада на РМ без формално определен мандатор Уставниот суд на РМ нема да има правна можност за никаква интервенција.

повеќе

Таквата федерализација, како што нѐ учи балканското искуство е само преодна фаза која води кон распад на земјата.

повеќе

Во Македонија мора да се случи мирен премин на власта. Така мора да биде и по изборите од 2016 година. Во спротивно, земјата ќе се третира како „пиратска“ или како „разбојничка“ држава.

повеќе