Дачија џогер: Романците претставија интересен кросовер карван со 7 седишта (ФОТОГАЛЕРИЈА)

Романската компанија претстави нов модел од семејството логан/сандеро. Карванот логан МЦВ заминува во минатото, а ќе го замени ново мултифункционално возило наречено џогер.

 

Исто како новите верзии на сандеро и логан, џогер ќе биде исклучиво бензинец. Дизелот е опција, но засега го нема во понудата.

Џогер го придвижува 1,0-литарски трицилиндерски мотор со 100 коњски сили во комбинација со шестбрзински рачен менувач кој силата ја пренесува на предните тркала.

Tреба да ја прифатиме технологијата, наместо да се плашиме од неа, а и игрите се дел од тој процес. 

повеќе

Moжно ли е стотици кандидати за градоначалници три недели да ветуваат, а никој да не каже од каде средства за таа намена т.е. никој да не го спомене зборот децентрализација кој претставува клуч за било какво ветување?

повеќе

Капиталното дело на Танас Вражиновски „Македонска народна митологија“, упатува на потребата нашата наука постојано да се враќа на извориштата на македонската култура и писменост, создавани од светите браќа Кирил и Методиј и од нивните ученици и следбеници, светите Климент и Наум Охридски. 

повеќе