Кредити за земјоделците со најниска камата досега

Владата на последнта седница им одобрила на земјоделските производители поволна кредитна линија за подобрување и развој на нивното годишно и повеќегодишно производство, а кредитот ќе се добива преку Македонската банка за поддршка на развојот.

„Средствата ќе може да се користат по исклучително поволни услови - каматна стапка од 3 проценти што е најевтина во Македонија и пошироко, а износот на средствата ќе се движи од 300 илјади евра. Доколку земјоделците се одлучат за подигнување на средства со краен рок на отплата до 18 месеци тогаш грејс периодот изнесува шест месеци, а доколку крајниот рок на отплата е пет години грејс периодот за негово враќање изнесува една година. Средствата може да се користат и за инвестиции и за обртни средства“, вели владиот портпарол Александар Ѓоргиев.

Каракачанов: На Бугаринот паметот му доаѓа следниот ден...

повеќе

При еден спор, понижувањето не е добро ниту за победникот, ниту за поразениот; ниту за „победникот“, ниту за „поразениот“.

повеќе

Стравот од неизвесноста што ја носи пандемијата од ковид-19 вирусот, бара да се преструктуираме и да го промениме начинот на нашето однесување и работење.

повеќе