Македонски граѓанин се обидел да прошверцува 121 килограм марихуана во Унгарија

Македонски граѓанин на граничниот премин меѓу Унгарија и Србија е фатен со 121 килограм марихуана. Унгарските цариници при гранична контрола на камион на влезот во нивната земја ја откриле марихуаната, вредна над 880.000 евра.

Цариниците во неделата во вечерните часови забележале возач на празен камион со македонски регистарски таблички што бил многу нервозен, па одлучиле да го стават камионот на рендген-апарат, по што биле пронајдени 289 пакетчиња.

Против возачот на камионот е покрената кривична постапка.

Во либералните демократии веќе со години се продлабочува политичката поларизација, се намалува довербата во владеењето на правото и, институционално гледано, состојбата општо се распаѓа.

повеќе

Како по ѓаволите успеаја политичарите да го претворат токму Гоце Делчев во повод за поделби и омраза?

повеќе

Независна Македонија не може да се пофали со успешно менаџирање на етничките прашања, а првите „грешки“ се прават во првите денови од независноста.

повеќе