Мајка Тереза – предлог име на новиот клинички центар

Државна болница или клинички центар наскоро ќе добие име – комплекс клиники Мајка Тереза. Ова било предложено на една од владините седници, а предлогот е испрфатен во Општина Центар.

На просторот на сегашната државна болнива ќе се гради нов објект на површина од околу 47.000 метри квадратни, каде ќе бидат сместени сите постоечки клиники освен Инфективна клиника, Клиника за детски болести, Стоматолошки клинички центар и Клиника максилофацијална хирургија.
Во новиот објект ќе има околу 500 болнички кревети, околу 130 кревети во дневна болница, осум операциски сали, современа дијагностичка опрема и околу 90 амбуланти.

Реформи, промени во образованието, без разлика колку и да се болни, се неопходни. Ефектот на овој многу битен дел од општеството е знаењето кое навистина е најсилната алатка за стекнување на моќ (знаењето е сила, знаењето е моќ), посилна и од капиталот.

повеќе

Некои го сметаат за модерен Робин Худ, други за безобѕирен финансики шпекулант од чија работа најмногу профитираат најмоќните луѓе на планетава. Кој, или подобро речено, што е всушност Џорџ Сорос?

повеќе

Откажувањето на овој проект е во корист на заедничката штета. Поразени се сите. Балканот ја плаќа цената.

повеќе