Се вратија пивата „битолско“ и „кенбах“

Битолската пиварница пак проработе. Од денес по маркетите низ земјава пак ќе се продаваат пивата „битолско“ и „кенбах“.

Пиварницата е реконструирана по германски проект, со најнова технологија за производство за пиво по германска формула.

Двете пива на пазарот ќе се појават во стаклени амбалажи од 0,33 и 0,5 литри и ПЕТ-амбалажи од 1,5 литар, кои ќе се продаваат по промотивни цени, со што ќе бидат конкурентни и достапни.

Фабриката има капацитети за производство на газирани сокови, кои се планира во следните денови да се појават под името „пел“ во амбалажа од 1,5 литар.

Блажо Димитров, сопственик на битолската пиварница, истакна дека за почеток пивата ќе бидат пуштени во продажба само во Битола, а потоа низ цела Македонија и во соседните земји.

Засега во пиварницата се вработени 80 лица, а во блиска иднина се планира вработување на уште 20 лица за производство.

Инвестициите во подобро управување со овој вид на отпад  мора да ги третираме како економски потенцијал, а не само како трошок.

повеќе

Очигледно е дека политичките елити што досега се менуваа на власт во Македонија не можат и не сакаат да сфатат дека нивните сфаќања се целосно надминати.

повеќе

Соочени сме со државен удар кој, иако полулегално, се спроведува со единствена цел да се стави крај на македонизмот.

повеќе