Кога Арам Пан, фотограф од Сингапур, решил да ја посети Северна Кореја, очекувал дека таму ќе го пречека „слична слика на онаа што ја пласираат сите светски медиуми: сивило, репресија и многу тажни луѓе“, кои, како што самиот кажал, ги гледал на документарците на Би-би-си. Меѓутоа, она што го пречекало во таа држава го оставило без зборови – во позитивна смисла.

Македонија

Одамна е познато дека Тирана патерналистички се однесува кон сите Албанци, каде и да живеат тие. Тоа е суштината на големоалбанскиот проект. По 2001-та така почнаа да се однесуваат и кон нашата држава, а од кај нас целосен – молк!

повеќе

Ова, пријатели мои, не е радикална левица. Ова е најнизок вид политички опортунизам. Ципрас и неговата партија ловат риба во матните води на длабоката финансиска и социјална грчка криза и ќе направат сè за да дојдат на власт. Грција никогаш не била во полоша дилема од овој избор.

повеќе

Ваков тероризам во високото образование на Република Македонија НИТ ЗНАЕМЕ, НИТ СМЕ ВИДЕЛЕ, НИТ СМЕ ПОСВЕДОЧИЛЕ! Ова не е закон, ова е терористички акт! Вие не сте Министерство за образование на Република Македонија, туку сте терористичка организација ПРОТИВ високото образование во земјава!, пишува професорката Јасна Котеска во своето писмо до Министерството за образование објавено на страницата на Професорскиот пленум.

повеќе
Чисто
3°
x
NW 14 км/ч ветер
75% влажност
10 км видливост
991,9 мб расте притисок
наликува на
точка на росење
31 Јануари 2015 - 06:30

МКД.мк на Facebook